Szeged 6710 Új élet utca 11
napraforgó

Hidegen sajtolt napraforgó olaj

Hidegen sajtolt napraforgó olaj

100% természetes házi készítésű hidegen sajtolt napraforgó olaj

Zsírsav megnevezése Zsírsav
Összes telített 7.1%
Összes egyszeresen telítetlen 86.1%
Összes többszörösen telítetlen 6.64%
Összes n9 85.77%
Összes n6 6.44%
Összes n3 0.3%

Napraforgó olajunk alapvetően más, mint a boltban kapható “finomított” olajok. Minden fajta étolaj akkor egészséges és hasznos táplálék, ha hideg sajtolással készül. A napraforgó bekerül a sajtoló gépbe, nincs lehántolva előtte, ezért a sajtolásnál a héja alatti összes vitamin bekerül az olajba. A kisajtoláskor, fekete színű olaj kerül a kádba, melyet többszöri szűréssel szép aranysárgára lehet varázsolni.

Első sütés alkalmával illatanyagai a melegítés során felszabadulnak, ami jellegzetes napraforgó illatot eredményez a konyhában. Bár sokan éppen ezért a nosztalgikus érzésért használják sütéshez. Nemcsak az ízük kellemes a sajtolt olajoknak, hanem nagyon gazdagok vitaminokban, hiszen a napraforgóban lévő minden vitamin az így gyártott étolajokban van benne a legnagyobb töménységben.

A 100%- ban magas olajsavas napraforgóból készült hidegen sajtolt olajnak összetétele erősen eltér a hagyományos napraforgóétól. Olajsavtartalma Omega 9 zsírsav 82-90% között van fajtától függően, míg az Omega 6 tartalma pedig csak 3-6 %. Ezzel szemben az olívaolajnak csak 72-78% az olajsavtartalma, omega 6 tartalma szinte azonos, Tehát helyettesíthetjük vele az olíva olajat és paleo olajnak is megfelel.

További előnyök

E-vitamin tartalma magas, ezért erős antioxidáns hatású. Ezen kívül kevésbé avasodik ezáltal tovább eltartható és a sütési tulajdonságai is jobbak, mint a hagyományos olajoké.

Súly Ár
1 l 650 Ft
2 l 1000 Ft