Szeged 6710 Új élet utca 11
napraforgó

Rólunk

Történetünk

A Mező-Team Hungary Kft 2013-óta foglalkozik hidegen sajtolt olajok gyártásával. Ezen belül a magas olajsav (Omega-9) tartalmú napraforgó valamint a magas Omega-3 tartalmú lenolaj a két fő termék.

A felhasznált alapanyagokat saját gazdaságunkban termeljük meg és dolgozzuk fel.

Termékeink a természetes előállítási folyamat után megőrzik eredeti zamatukat, illatukat és vitamintartalmukat, valamint 100%-ban mentesek a génmódosított összetevőktől. Napraforgó étolajaink 100%-ban étkezési napraforgó magból készülnek, tartalmazzák a napraforgó természetes ízét és aromáját, mely a sütés első fázisában elillan. Közvetlenül a napraforgóból, kizárólag mechanikai eszközökkel előállított prémium minőségű olaj.

Az általunk megtermelt napraforgó mag és a belőle hideg sajtolással előállított étolaj magas olajsavas napraforgóból származik, melynek olajsavtartalma 82-89%, míg az olívaolajnak csak 72-75% ezért jól helyettesíthető vele. A hagyományos napraforgóval szemben pedig az omege 9 tartalma magas, az omega 6 értéke pedig az olíva olajéval egyenértékű. Ennek a típusú olajnak előnyei, hogy csökkenti a vér káros LD L-koleszterin szintjét és ezzel védi a szervezetet az infarktustól, agyvérzéstől. Ezen kívül kevésbé avasodik, ezáltal tovább eltartható és sütési tulajdonságai is jobbak, mint a hagyományos olajoké. Koleszterinmentes, E-vitamin tartalma magas, ezért erős antioxidáns, sejtvédő hatású.

A magas olajsavas olaj a főzésen és sütésen kívül felhasználható grill ételek pácolásához és salátaolajnak is kitűnő, de kozmetikában is hasznosítják pl. masszázsolaj és krémek bázisolaja. Különböző ízesítésű olajokat is készítünk, pl. tarkaborsos, de megtalálható a sokak kedvence a rozmaringos és fokhagymás olaj, ínyenceknek a pepperonist ajánljuk.

Hidegen sajtolt

Napraforgó olajunk előnyei

Természetes, vegyi anyag mentes előállítás.
Energiatakarékos előállítás, nem kell hozzá egy komplett vegyi üzem.
Veszélyes hulladékokat nélkülöző technológia.
Nincs olajszag sütéskor.
Salátára is ajánlott, ellenben az ízetlen finomított olajokkal.
Tápértéke többszöröse a finomított étolajénak.
Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, foszforral.
Nem igényli mérgező és környezetszennyező vegyi anyagok legyártatását és későbbi hulladékkezelését.