Szeged 6710 Új élet utca 11
napraforgó

Egészséges olajok egy egészségesebb életért

Legutóbbi cikkek

Saját gazdaságban megtermelt napraforgóból készítünk prémium minőségű termékeket, amelyek fontos szerepet töltenek be az egészséges táplálkozásban.

A hidegen sajtolt olajok megőrzik vitamintartalmukat, íz anyagaikat, magas az ásványi anyag tartalmuk és nem tartalmaznak egyéb adalék anyagokat.

Az általunk megtermelt napraforgó mag és a belőle hideg sajtolással előállított étolaj magas olajsavas napraforgóból származik, melynek olajsavtartalma 82-89%, míg az olívaolajnak csak 72-75% ezért jól helyettesíthető vele. A hagyományos napraforgóval szemben pedig az omege 9 tartalma magas, az omega 6 értéke pedig az olíva olajéval egyenértékű. Ennek a típusú olajnak előnyei, hogy csökkenti a vér káros LD L-koleszterin szintjét és ezzel védi a szervezetet az infarktustól, agyvérzéstől. Ezen kívül kevésbé avasodik, ezáltal tovább eltartható és sütési tulajdonságai is jobbak, mint a hagyományos olajoké. Koleszterinmentes, E-vitamin tartalma magas, ezért erős antioxidáns, sejtvédő hatású.

A magas olajsavas olaj a főzésen és sütésen kívül felhasználható grill ételek pácolásához és salátaolajnak is kitűnő, de kozmetikában is hasznosítják pl. masszázsolaj és krémek bázisolaja. Különböző ízesítésű olajokat is készítünk, pl. tarkaborsos, de megtalálható a sokak kedvence a rozmaringos és fokhagymás olaj, ínyenceknek a pepperonist ajánljuk.